Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
MS'e 'KIRMIZI IÞIK' !
14 Mays 2024 - 14:40:52 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: MS'e 'KIRMIZI IÞIK' !  (Okunma Says 4290 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« : 28 Eyll 2007 - 12:29:11 »

                 MS'e 'kýrmýzý ýþýk' yandý durdurulabiliyor

                                                                                           

Modern çaðýn hastalýklarýndan kabul edilen MS, kadýnlarda iki kat arttý ama sevindirici haber Amerika'dan geldi! Prof. Stuart Cook açýkladý: Yeni ilaçlarla MS durdurulabilecek!..

Türkiye'de de 30 bin kiþiyi etkileyen; genetik geçiþli kompleks bir hastalýk olmasýna karþýn çevresel faktörlerle de bir araya gelince tetiklenen Multipl Skleroz (MS) hastalýðý, kadýnlarda tam iki kat arttý! Serono Sempozya Vakfý'nýn düzenlediði 'Genetik ve MS' konulu sempozyuma katýlan dünyaca ünlü MS otoritelerinden New Jersey Týp Fakültesi öðretim üyesi Prof. Dr. Stuart Cook, MS'le ilgili geliþmeleri açýkladý, bir de müjde verdi.

ÝLERLEMESÝ DURUYOR

* MS'te nasýl geliþmeler oldu? Son 15 yýlda çok hýzlý geliþmeler oldu. 20 yýl önce bu hastalar için hiçbir þey yapamýyorduk ama bugün 6 tane onaylý MS ilacý var. Önümüzdeki 5-6 yýl içinde 4-5 yeni MS ilacý daha geliyor. Belki hiçbiri hastalýðý tamamen ortadan kaldýramýyor ama hastalýðý kontrol altýna alabiliyor ve ilerlemesini durdurabiliyor. Ataklarýn sýklýðýnda azalma, özürlülüðün ilerlemesini engelleme, beyni daha ileri hasarlardan korumaya yönelik tedaviler var.

* MS'le ilgili en önemli geliþme nedir peki? Bazý MS'lerin çok erken dönemde çok aktif olduðunu görüyoruz. Hastayý hemen tedaviye alabilirsek hastalýðý durdurabiliyoruz. 20 yýl öncesinin hastalarýna göre bugünkü hastalar çok daha þanslý. Þu anda en az 2-4 geni belirledik. MS, göz rengi gibi sadece 1 gen üzerinden geçmiyor, diyabet, romatoid artrit gibi birçok genden sorumlu. Bunlar kompleks geçiþli genetik hastalýklar.

BAÞARI YÜKSELÝYOR

* Tedavinin baþarý þansý artacak mý? Hastalarýn yüzde 80'ine, zamanýnda gelirlerse taný koyabiliyoruz. Yüzde 20-25'inde çok erken dönemde kesin taný konamayabiliyor. MS hastalarýnýn uzun süre takip edilmesi gerekiyor. Hastalarýn yüzde 50'si mevcut medikal tedavilere olumlu cevap veriyor ve hastalýk kontrol altýnda tutulabiliyor, yüzde 30'u daha agresif tedavilere ihtiyaç duyuyor. Yüzde 10'u için kemik iliði transplantasyonu son çare olarak gerekebiliyor.

* MS modern çaðýn hastalýklarýndan biri mi? Son 20 yýldýr MS; erkeklerde daha az görülürken kadýnlarda 2 kat daha fazla görülüyor. Günümüzde kadýnlar daha çok endüstrinin, sosyal hayatýn içinde. Sigara kullanýmý giderek fazlalaþýyor. Bu da kadýnlarýn yoðun olarak etkilenmesine yol açýyor.

* MS'i tetikleyen gýdalar var mý? Margarin, tütün, iþlenmiþ et ve et ürünleri, hazýr meyve sularý, reçel, kola gibi yiyeceklerdeki renk verici maddeler MS'i tetikler. Yoðun stresin yaþandýðý büyükþehirlerde uzak durulmasý gereken diðer faktörler ise çok sýcak ortam, güçlü ultraviyole ýþýnlarý, D vitamini eksikliði ve psikolojik durumdur.

                 
                                                                                                        sabah.com
« Son Dzenleme: 28 Eyll 2007 - 12:31:37 Gnderen: oslem » Logged
ceren
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 3
Offline Offline

Mesaj Says: 1055



« Yantla #1 : 28 Eyll 2007 - 13:09:10 »

Can özlem ya güzel haberdi saðol paylaþtýðýn icin.
 ms'kýrmýzý ýþýk yandý var mý?bize yan bakan cýksýn bakalým ms'kýrmýzý ýþýk yandý. oleyyyyyyyyyyyyy hehuuuuuuuuuuuuuuuuu kazamýz mübarek olsun dostlar ms'e kýrmýzý ýþýk yandý.Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha
Logged
nisa
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 734



« Yantla #2 : 28 Eyll 2007 - 13:43:41 »

inþallah özlemcim ya
ms kýrmýzý ýþýk yandý DUR....


çok güzel bi haber buu
Logged
@rzu
Kadrolu Üye
****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Mesaj Says: 450


yaþadýðýn her gün özel bir fýrsattýr


« Yantla #3 : 28 Eyll 2007 - 16:58:55 »

bunlar çok güzel haberler arkadaþým.yenilikleri okuyom ama bana ne zaman ulaþýcak bunlar onu merak ediyom ben
Logged

yaþadýðýn hergün için yaradana þükret
borhan
Üye
*

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 6


« Yantla #4 : 30 Eyll 2007 - 22:10:32 »

(28.09.2007 Sabah Gazetesinen alýntýdýr.)

MS'e 'kýrmýzý ýþýk' yandý ...  haberin devamý

Babamdan bana geçer mi?

Ýstanbul Týp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalý'ndan öðretim üyesi Prof. Dr. Mefkure Eraksoy, MS'in genetik mi, yoksa çevresel faktörlerden mi kaynaklandýðýna iliþkin þu açýklamada bulundu: "Kanada ve Ýsveç'te akrabasýnda MS görülme oraný yüzde 20 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 8. MS ailesel görülme sýklýðý nedeniyle kompleks geçiþli bir hastalýktýr. Genç kuþaklarda daha erken baþlýyor."
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


07 ubat 2021 - 10:46:46