Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Yeni Multipl Skleroz Tedavisinin Klinik Çalýþmalarý
09 Mays 2024 - 23:04:19 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: Yeni Multipl Skleroz Tedavisinin Klinik Çalýþmalarý  (Okunma Says 3378 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« : 09 Temmuz 2010 - 10:36:15 »

Buffalo Üniversitesi Nöroþirurji Departmaný araþtýrmacýlarý tarafýndan, 'kurtuluþ tedavisi' olarak lakabý takýlan giriþimsel endovasküler tedavi yönteminin, Multipl Skleroz'un semptomlarý ve ilerlemesi üzerinde etkinlik ile güvenliðinin randomize bir çalýþmayla test edileceði açýklandý.

Son araþtýrmada, kronik beyin omurilik venöz yetmezlik (CCSVI) ile MS arasýnda kuvvetlice iliþki olduðunu ortaya konulmuþtu.

Bir dizi orijinal çalýþmalarda, Ýtalya Ferrara Üniversitesinden Dr. Paolo Zamboni MS'li insanlarda beyin ve omurilikten venöz akýþýnda blokaj tespit etti. Buffalo Üniversitesi dahil birçok kurumdan araþtýrmacýlar bu iliþkiyi teyit ettiler.

Bu durum, boyun ve göðüs içinde venlerdeki (toplardamar) daralmanýn, kanýn beyinden yanlýþ drenajýna (akýtým) ve sonucunda beyin dokularýnda hasarlara neden olabileceði hipoteziyle tanýmlanmaktadýr. Çoðunlukla kardiyologlar ve diðer endovasküler cerrahlar tarafýndan ateroskleroz'u tedavi etmede kullanýlan anjiyoplastinin bu engellere çare olabileceði düþünülmektedir.

Zamboni'nin yönettiði ön çalýþmalarda, venöz anjiyoplastinin MS semptomlarýnýn düzelmesinde etkili olduðu öne sürülmüþtür.

Þimdi, Buffalo Üniversitesi araþtýrmacýlarý Multipl Skleroz'da olasý randomize endovasküler tedavi (PREMiSe) çalýþmasý baþlatacaklar. Çalýþmada, balon anjiyoplastisi endovasküler giriþim ile blokajlarýn düzeltilmesi yoluyla hastalýðýn semptomlarý ve ilerleyiþinin iyileþtirilebilmesi konularý araþtýrýlýp belirlenecek.

Çalýþma, Buffalo Üniversitesi (UB) Nöroþirurji Doçenti Dr. Adnan Siddiqui (baþ araþtýrmacý) ile yardýmcý araþtýrmacýlar Doçent Dr. Elad Levy ve UB Nöroþirurji Profesörü L.N. Hopkins tarafýndan yönetilecek.

Ek olarak Buffalo Üniversitesinden baðýmsýz araþtýrmacýlar, deðerlendirme ve hastalarý izlem çalýþmalarýna katýlacaklar. Baðýmsýz Veri Güvenliði Ýzleme Kurulu (DSMB) sürekli olarak çalýþmanýn emniyet ve etkinliðini saðlayacaktýr.

Çalýþmanýn ilk fazýnda, Amerika ve Kanada'dan venöz yetmezlik sergileyen 10 MS hastasý, prosedürün güvenle yapýlabilirliðinin belirlenmesi için minimal giriþimsel venöz anjiyoplasti geçireceklerdir. Ýþlemler 29 Haziran tarihi ile New York-Buffalo'daki Kaleida Health's Millard Fillmore Gates Hastanesinde Siddiqui ve Levy tarafýndan yapýlmaya baþlanmýþtýr.

Çalýþmanýn ikinci fazýnda, venöz anjiyoplasti ya da 'sahte anjiyoplasti' (örneðin, kateter yerleþtirilecek ama balonda þiþirilme olmayacak) geçirecek olan 20 MS hastasý rastgele (randomize) seçilecektir. Tedavi kör bir çalýþma olacak, bunun anlamý ne hastalar geçirdikleri prosedürün ne de hastalarýn deðerlendirilmesinde klinisyenler hastalara uygulanan prosedürün farkýnda olacak.

Eðer sonuçlar uygun güvenlik profili ve ön etkinlik gösterirse, araþtýrmacýlar inandýrýcýlýðý kanýtlamak için ya da CCSVI ve MS arasýndaki nedensel iliþkiyi çürütmek için, çalýþma protokolünü daha geniþ hasta sayýsý ile Buffalo Üniversitesinde uzatacaklar.

Multipl Skleroz tahmini olarak Amerika'da 400 binden fazla ve dünya genelinde 2 milyondan fazla insaný etkilemektedir. Genellikle genç yetiþkinlerde görülür. Nörolojik fonksiyonlarda nüksler veya ilerleyici belirtiler ile önemli sakatlýklara neden olabilen bir hastalýktýr. Gerçek kökeninin anlaþýlmasýnýn zor olmasýna karþýn, inflamatuvar nörolojik hastalýktýr, geniþ ölçüde otoimmün bir hastalýk olarak kabul edilir.

MS semptomlarýnýn düzeltilmesinde anjiyoplastinin etkinliði kanýtlanýrsa, gelecekteki MS tedavisi için bu çýkarýmlar çok büyük olabilir.

Kaynak
http://www.medicalnewstoday.com/articles/193553.php
Çeviri: Engin Yücel (Under Attack)
http://multipleskleroz.blogspot.com/2010/07/yeni-multipl-skleroz-tedavisinin-klinik.html

Logged
ilhan
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 800


demir tava geldi kömür akýl baþa geldi ömür bitti


« Yantla #1 : 09 Temmuz 2010 - 13:24:46 »

Emeðine ellerine saðlýk engin teþekkürler sevgiyle
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


14 Austos 2021 - 16:37:03