Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
2009 yýlýndaki MS araþtýrmalarý
03 Mays 2024 - 22:23:16 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: Oyun Bölümümüze ilave edilen yeni oyunlarý oynayýp skorlarýnýzý kaydederek birbirlerinizle tatlý bir rekabet içine girebilirsiniz
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: 2009 yýlýndaki MS araþtýrmalarý  (Okunma Says 6116 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« : 27 Aralk 2009 - 12:21:07 »

Bu yýl MS araþtýrmalarýnda önemli ilerlemeler kayýt edildi.
Bu yýl görülen etkili araþtýrmalarýn küçük bir bölümü; MS’i durdurmak, hasarý geri döndürmek, fonksiyonlarý onarmak ve sonsuza dek MS i bitirmek

MS i Durdurmak
- Bu yýl birkaç belgede hastalýðýn baþýndan itibaren erken MS tedavilerine baþlamanýn hastalýðýn ilerlemesini geciktirdiðine dair daha fazla kanýt yayýnlandý. Ayrýca bu yýl oral (hap) tedavilerinin klinik deneme sonuçlarý týbbi toplantýlarda sunuldu. Þimdiye kadar bazýlarýnýn MS ataklarýna karþý faydaya ve uygun güvenlik profillerine sahip olduklarý görüldü.

- Uluslararasý Novartis Þirketi iki yýlý aþkýn süren geniþ ölçekli çalýþmalarýn sonunda oral hap FTY720 (Fingolimod) un atak nüks oranlarýný azalttýðýný ve hastalýðýn ilerlemesini yavaþlattýðýný duyurdu. Þirkete göre emniyet verileri, ilacýn pozitif bir fayda-risk profili olduðu doðrulandý ve þirket 2009 takvim yýlý sonunda pazarlamak için onay almayý planlýyor.

- Diðer bir oral ilaç Cladribine eylül ayýnda onay için FDA ya (Amerikan Gýda ve Ýlaç Dairesi) sunulmuþtu. Eðer FDA baþvurusu baþarý olsaydý MS için ilk oral tedavi olacaktý.

- Sponsorlar tarafýndan deneysel monoklonal antikor (ocrelizumab) un klinik denemelerinde pozitif sonuçlar duyuruldu. 220 relapsing-remitting MS hastasýnýn MRlarýnda hastalýk aktivitesinin azaldýðý görüldü. Yararlarý ve güvenliðine yönelik ek çalýþmalar yapýlacak.

- Çoklu Çalýþmalar Sigara içmenin MS e yakalanma riskini arttýrdýðýný belgeledi. Harvard araþtýrmacýlarý yüzlerce sigara kullananý, eskiden kullananý ve hiç kullanmayan MS hastalarýný izlediler. Kullananlarda maluliyetin daha hýzlý ilerlediðini rapor ettiler. Ve birkaç ölçüde, eski kullananlarýn hiç kullanmayanlarla ayrýlmadýðý görüldü, sigarayý býrakmanýn MS ilerlemesini geciktirebileceði öne sürüldü. Diðer iki ayrý çalýþmada New York Üniversitesi, Buffalo araþtýrmacýlarý MR taramalarýnda gözlenen, sigara kullanýmý ile beyin doku hasarý arasýndaki baðlantýlarý bildirdiler.

- Kök hücre çalýþmalarý ileriye yönelik bilimsel þekilde yürütülmektedir.

Hasarý Geri Döndürmek ve Fonksiyonlarý Ýyileþtirmek, Onarým
- CCSVI ( Kronik beyin omurilik damar vanöz yetmezliði, kan akýþý fonksiyon bozukluðu) olgusuna yönelik dernekler araþtýrmacýlarý çaðýrýyorlar. Eðer onaylanýrsa bu durum MS patolojisine temel, yeni araþtýrma yollarý yeni tedavi yaklaþýmlarýný açacak.

- Merkezi sistemi onarýmýna yönelik çalýþmalar planlanmýþtýr.

- Her MS grubunda yürüme kabiliyeti ve hýzýný geliþtirmek için Fampridine ( önerilen yeni adý Amaya) danýþma komitesi tarafýndan FDA ya önerildi. Eðer onaylanýrsa özellikle MS belirtilerini yönetmeye yönelik ilk tedavi olacaktýr.


Sonsuza dek MS i Bitirmek

- Dernek, insanlarda MS i geliþtirmeye hassas genlerin tanýmlanmasýna yönelik genetik çalýþmalar baþlattý. Kýsa vadede bu çalýþmalar yeni tedavi yollarý keþfetmede yardýmcý olabilir. Uzun vadede MS i önlemek için bir harita verebilir.

- New York Buffalo üniversitesi ve Ýtalya’daki araþtýrmacýlar iki çalýþmada Epstein-Barr virüsü (EBV) ve Multipl Skleroz arasýnda artan bulgular olduðunu bildirdiler. Bir çalýþmada EBV maruz kalma ve sinir doku kaybý arasýnda iliþki olabileceði diðer çalýþmada insan genleriyle EBV arasýnda etkileþim olabileceði öne sürüldü.

- Ýlk kez Birleþik Krallýk ve Kanada’daki araþtýrmacýlar D vitamini ve genel genetik varyantlar arasýndaki etkileþimden MS geliþmesi riski konusunda kanýtlar buldular. Araþtýrma genlerin ve çevre þartlarýnýn etkileþimle bu hastalýktaki önemini vurguladý.

- MS nedenini bulmak için uluslararasý bir çalýþtay da stratejiler üzerinde duruldu. MS ilerlemesi ve tahmini risk faktörlerini belirlemek için geniþ bir çalýþma planlanmaktadýr

Bunlar ve diðer atýlýmlar kötü ekonomik krizin ortasýnda baþarýldý. 2009 yýlý MS’siz bir dünyaya ilerlemek için mühim bir yýldý

çeviri kýsaltarak yaptým
kaynak http://www.nationalmssociety.org/news/news-detail/index.aspx?nid=2486
amatör blogumhttp://www.multipleskleroz.blogspot.com/
« Son Dzenleme: 27 Aralk 2009 - 12:25:28 Gnderen: A-Plus » Logged
vademir
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 1
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 859



WWW
« Yantla #1 : 27 Aralk 2009 - 13:10:50 »

eline, diline, gözüne saðlýk... ya da tüm bedenine ruhuna saðlýk inþ. kýsa zamanda kesin sonuçlarda elde edilir de bu illete güle düle deriz.
Logged

  Hayatý ýskalama, çünkü yeniden niþan alma þansýn olmayacak...

   www.ademdemir.blogcu.com
oslem
Yönetici
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3192


« Yantla #2 : 28 Aralk 2009 - 00:48:02 »

 Eline saðlýk Engin saðol paylaþtýðýn için.Daha önce de söylediðim gibi birþeyler yapýldýðýný bilmek çok güzel.

   Ýnþallah iyi sonuçlar çýkýcak
Logged
dilekduygu
Ýlgili Üye
**

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Mesaj Says: 149


« Yantla #3 : 28 Aralk 2009 - 08:43:46 »


sagolasýn engin ellerine saðlýk bende þu an 600 sayfalýk ms ile ilgili kitabý okuyorum orada Amerikadaki dr larýn çevirilerini yapmýþlar insanlarýn sorularý cevaplanmýþ bende kayda deðer þeyleri yazýcaðým inþallah kitap alamayan arkadaþlar için
Logged
aysn.dvn
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 3
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 2045



« Yantla #4 : 29 Aralk 2009 - 11:51:03 »


   Sevgili Engin aktardýðýn bilgiler için teþekkürler.Ýnþallah önümüzdeki sene içerisinde çalýþmalar sonuçlanýr
ve MS 'in yol açtýðý hasarlarý geriye döndürecek tedaviler uygulanmaya baþlar.Emeðine saðlýk...
Logged
nisa
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 0
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 734



« Yantla #5 : 18 Ocak 2010 - 18:51:53 »

tþk.ler arkadaþým...demekki birileri biþeyler yapýyor ms le alakalý:) bu bile bizi mutlu ediyor baksanýza...inþallah 2010 ms için daha yeni bilgi edinim ve tedaviye yönelik çalýþmalarla olur
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


24 Kasm 2021 - 10:07:30