Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mslidost/public_html/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
2 MS hastasý. Farklarý biri Avustralyalý biri Türk...
04 Mays 2024 - 02:50:28 *
Merhaba, Ziyareti. Ltfen giri yapn veya ye olun.

Kullanc adnz, parolanz ve aktif kalma sresini giriniz
Google
Duyurular: MS' li Hasta ve Hasta Yakýnlarý Ýle Ýletiþim Kurabilmek için Sitemize Üye olup , FORUM Bölümünü Kullanabilirsiniz...
 
   Ana Sayfa   Yardm Oyun Ara Giri Yap Kayt  
Sayfa: [1]   Aa git
  Yazdr  
Gnderen Konu: 2 MS hastasý. Farklarý biri Avustralyalý biri Türk...  (Okunma Says 4193 defa)
0 ye ve 1 Ziyareti konuyu incelemekte.
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« : 13 Haziran 2007 - 01:47:44 »

Multipl Skleroz (MS) hastasý Avustralyalý Ralph Dixon, sevgilisi ile birlikte dünya turuna çýktý. Gittikleri ülkelerdeki MS dernekleriyle irtibata geçip hastalýk hakkýnda dünya kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefleyen çift, geçtiðimiz günlerde Ýstanbul’daydý.

   
 
 
Ralph Dixon bir multipl skleroz (MS) hastasý... Avustralyalý ve motosikletiyle dünya turunda! Bu hastalýðý yakýndan tanýyanlar, simdi þaþýrýyorlardýr. Bir MS hastasýnýn, dünya turuna çýkma cesareti göstermesi þaþýrýlacak bir durum çünkü. Ama hastalýkla savaþmadaki psikolojik etkenler gözönünde bulundurulduðunda, yaþama motivasyonunun hastalýk karþýsýndaki gücünü bir kez daha görmüþ oluyoruz.
Ralph Dixon, iki yýl önce boynunda bir uyuþukluk hissedince doktora gidiyor ve MS hastasý olduðunu öðreniyor. Üstelik o güne kadar da bu konuyla ilgili hiçbir fikri yok. Bir süre sonra görme yetisini kaybeden Dixon ardýndan, bacaklarýnda hissettiði halsizlikle yürüme kabileyitini de kaybetmiþ. Önce bunun felç olduðunu düþünmüþ, multipl skleroz (MS) olduðunu öðrenice ise hangisinin daha iyi olduðuna karar verememiþ! Ýki hastalýk arasýnda seçim yapmak zorunda kalmak çok zor tabii, ama o an aklýndan 'keþke felç olsaydým'ý geçirmiþ Dixon. Bugün artýk hastalýðý yakýndan tanýdýðý için, sevgilisi Fionnuala Livingstonun da desteðiyle felç olmadýðýna memnun.


Hastanede üç ay
Hastalðýn en zor dönemini üç ay hastanede yatarak geçirmiþ. Dixon, 'Felç olsaydým hastaneden belki çýkamayacaktým ve yatalak olacaktým. Ama þimdi üç hafta hastanede kaldým, artýk yürüyebiliyorum, konuþabiliyorum...' diyor. Hatta baþta da belirttiðimiz gibi dünya turuna çýkacak cesareti bile gösterebiliyor. Multipl Skleroz (MS) hastalýðýnda da diðer hastalýklarda olduðu gibi erken teþhisin önemi çok büyük. Dixon ve Fionnuala çifti bu konuda çok þanslý. Erken teþhis sayesinde kontrol altýna alýnan hastalýk, uzun süredir hiçbir atak yaþatmamýþ
 

Artýk mutluluk öncelikli!
Dünya turu projesi baþladýktan sonra, hastalýkla da barýþan Ralph Dixon artýk, önceliðinin 'mutluluk' olduðunu söylüyor. Eskiden daha detaycý davranýp, olaylarý çok irdelermiþ, ama artýk sadece mutlu olmayý düþünüyor. 'Hiçbir þeyi fazla umursamýyorum, o yüzden de daha mutluyum' diyor. Dixon 'un bu konudaki en büyük yardýmcýsý, sevgilisi Fionnuala. Onun dýþýndaki herkes, özellikle aileler bu yolculuk fikrine çok karþý çýkmýþlar. Yolculuk sýrasýnda onlarýnda korkularý olmuþ. Özellikle çölde geçirdikleri günlerde Fionnuala geri dönmeyi bile düþünmüþ. Ralph, yolculuk baþladýktan sonra iyice odaklandýklarýný ve turu tamamlama isteklerinin daha da arttýðýný anlatýyor. Yolculuk boyunca hiç atak yaþamadýðýný belirten Dixon, böyle bir durumla karþýlaþýrsa, hemen ülkesine geri dönecek.
Son olarak; Ralph Dixon ve Fionnuala Livingston çiftinin tüm MS hastalarýna bir mesajý var: "Hayatla baðlarýnýzý asla koparmayýn, pozitif düþünün ve yaþama sevincini içinizde hissedin!"



« Son Dzenleme: 13 Haziran 2007 - 02:44:20 Gnderen: A-Plus » Logged
Under_Attack
Asil Üye
*****

Teþekkür Sayýsý 6
Offline Offline

Cinsiyet: Bay
Mesaj Says: 2278


WWW
« Yantla #1 : 13 Haziran 2007 - 02:46:04 »

EMEKLÝ OLMAK ÝSTÝYORUM

5 yýl önce yakalandýðý Multipl Skleroz (MS) haslýðý sonucu yürümekte dahi güçlük çeken 33 yaþýndaki Ramazan Çetinkaya, hastanelerin verdiði raporlara raðmen bir türlü malulen emekli olamýyor.
Daha önce kendisine ait bir mobilya dükkanýnda çalýþtýðýný ve orada Bað-Kur’unu ödediðini ifade eden Çetinkaya, mobilya dükkanýný kapattýktan sonra aldýðý ticari taksiyle taksicilik yaptýðýný Bað-Kur ödemelerini sürdürdüðünü söyledi.
3 yýl önce aldýðý ticari taksiyle taksicilik yaptýðýný ancak son birkaç aydýr artýk taksiye dahi binmekte zorlandýðý için bu mesleðini de yapamadýðýný söyleyen Çetinkaya, ailesinin geçimini saðlamak için malulen emekliliðe müracaat ettiðini söyledi.
MR SONUCUNDA MS OLDUÐUNU ÖÐRENDÝ
5 yýl önce ayak kaslarýndaki ve ellerindeki uyuþukluk nedeniyle hastaneye müracaat ettiðini söyleyen Çetinkaya, devlet hastanelerinde yapýlan tetkiklerin ardýndan Cumhuriyet Üniversitesi Týp Fakültesine gönderildiðini ve burada Manyetik Rezonans’ýnýn (MR) çekildiðini belirtti.
Çetinkaya, çekilen MR sonrasýnda Multipl Skleroz (MS) hastasý olduðunun ortaya çýktýðýný ve bu yönde tedavilerinin devam ettiðini belirterek, ödediði Bað-Kur primleri sayesinde 4 bin 500 YTL deðerindeki aylýk ilaçlarýný zorlanmadan alabildiðini söyledi.
Evli ve 4 yaþýnda bir çocuðu olduðunu da dile getiren Çetinkaya, kirada oturduðunu ve geçimini saðlamak için çalýþmasý gerektiðini belirterek, “Ailemi kimseye muhtaç olmadan geçindirmek istiyorum. Ancak hastalýðým nedeniyle çalýþamýyorum. Þu anda ailem ve taksi duraðýndaki arkadaþlarýmýn yardýmlarýyla ailemin geçimini saðlayabiliyorum” dedi.
ARKADAÞLARI YARDIM EDÝYOR
3 yýl önce Numune Taksi Duraðý’ndan aldýðý ticari araçla geçimini saðladýðýný ancak þimdi aracý kullanamadýðýný da söyleyen Çetinkaya, þimdi arkadaþlarýnýn yardýmýyla duraða gidebildiðini söyledi. Duraða gitmek istediðinde arkadaþlarýnýn gelip kendisini ve aracýný evinden aldýðýný ifade eden Çetinkaya, “Aracýmý ben kullanamadýðým için duraktan arkadaþlarým benim adýma aracýmý çalýþtýrarak bana yardým etmeye çalýþýyorlar. Ancak taksicilikte artýk geçim açýsýndan zor bir meslek olduðu için arkadaþlarýmýn da elinden fazla bir þey gelmiyor” dedi.
EMEKLÝLÝK BENÝMDE HAKKIM
Ailesinin geçimini kimseye muhtaç olmadan saðlamak istediðini söyleyen Çetinkaya, malulen emekli olarak ailesini geçindirmeyi istiyor.
Çetinkaya, malulen emekliliðin hakký olduðunu belirterek, “Bugüne kadar bir sosyal güvence olarak Bað-Kur primlerimi eksiksiz olarak yatýrdým. Ancak þimdi verilen hastane raporlarýna karþýlýk malulen emekli dahi olamýyorum. Malulen emekliliðin hakkým olduðuna inanýyor ve bu konuda yetkililerin bana yardýmcý olmalarýný istiyorum. Bu durumda çalýþamadýðým için geçim sýkýntýsý çekiyorum. Taksicilik dikkat isteyen bir meslek. Bu halde araç kullanamam, kullansam dahi kendi hayatýmýn yaný sýra baþkalarýnýn hayatýný riske atamam. Bu düpedüz cinayet sayýlýr” dedi.
Logged
Sayfa: [1]   Yukar git
  Yazdr  
 
Gitmek istediiniz yer:  

eXTReMe Tracker
|Ana Sayfa| Sitemap | Ariv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Glendirildi PHP ile Glendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geerli! CSS Geerli!


30 Mays 2019 - 09:52:58